Mélyenszántó gondolatok a magzatgyermek napján

A magzatgyermek napját először El Salvadorban ünnepelték 1993-ban. Ez a dátum egybeesik a keresztény Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepével, azaz Jézus Krisztus fogantatásával.

Az ünnep üzenete az élet tisztelete. Az életé, mely nem az anyakönyvezett születéssel kezdődik, hanem már a fogantatással kibontakozik annak csírája.

Szomorú tény, hogy világszerte évente mintegy negyvenmillió abortuszt végeznek. Ezen a napon nem végeznek sem sebészi, sem kémiai abortuszt egyes kórházakban. Szomorú, hogy ez csak ezen a napon van, és hogy nem mindenütt.

A magzati élet védelme szempontjából óriási felelősség hárul a családokra. A feladat sokrétű. Első momentuma a felvilágosítás, az élet szentségének a tiszteletére való tanítás. Második momentum a családtervezés, hiszen már a magzat is érzi, hogy szeretettel várják világrajöttét, vagy esetleg nyűg az érintettek nyakán. Harmadik momentum a felelősség, ami egy gyermek vállalásával és nevelésével együtt jár.

tizennégy − kilenc =

• egészségvédelem